Zevenblad soep

Wat een vervelend plantje om in de tuin te hebben! Maar na al die noeste arbeid van het verwijderen kun je er wel een heerlijk soepje van koken.

  • Knip voldoende zevenblad ± 500 gr.
  • 1 liter water
  • 2 biologische kruidenbouillonblokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • peper en zout
  • eventueel room en geraspte kaas

Olijfolie in een pan , de ui en knoflook aan bakken, de gewassen zevenblad erbij , water met bouillonblokkjes erbij en ±15 min. laten koken. Met de staafmixer alles blenderen en evt. nog peper en eventueel wat zout erbij. Bij het uitserveren een klein scheutje room erover en evt. nog wat geraspte kaas. MIJ is verteld dat er veel vitamine C in zevenblad zit, ik gebruik het dus ook gerust als sla.

Je kan ook nog brandneteltoppen erbij doen. Neem wel de jonge scheuten en niet van die oude herfst dingen die al gebloeid hebben. Ook net zo lang koken ,als ’t zevenblad, anders smaakt het te brandnetelig.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>